Az Angol Prader-Willi szövetség 1981-ben alakult meg egy kisebb csoport által. Ezek főként szülők, orvosok és barátok voltak, akik kapcsolatban álltak valamilyen módon a Prader-Willi betegséggel. A sok munkának köszönhetően gyorsan nőt a szövetség és tagjaik között több mint 750 PWS család és TÖBB mint 500 szakember található.

Ez számunkra példa értékű lehet mert mert nálunk NINCS szakmai (orvos) képvisel egyáltalán. Jó példa lehet az emberi és szakmai hozzáállás, hogy ekkora számban jelentkeztek tagnak szülők és orvosok egyaránt. Ez volt a módja annak, hogy érdek érvényesítő képességüket meg tudják növelni a közösség javára.

Angliában a korai években (1961-1991) Dr Bernard Laurece foglalkozott a PWS betegekkel. Ő volt Angliában az első orvos aki leírta a szindrómát és a tulajdonságait. Az első regisztrált PWS csecsemő 1954-ben született Derby városában.

Angliában (és számos más országban) nagyon hamar diagnosztizálják a Prader-Willi szindrómás csecsemőket. Ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy ezek a betegek életminősége és hossza is nagyot javuljon az évek során.