…beszélgetés Dr. Török Dórával

2011. június 4-5. között már hetedik alkalommal rendezték meg az Egészségligetet a Városligetben. Az Egészségliget egy olyan program ahol a gyerekek és a szülők is sokféle információt, szórakozási lehetőséget, játékot és szándékaink szerint egészségüket szolgáló szolgáltatásokat és termékeket találnak. A rendezvényen a SOTE is részt vett sátraival és egyik sátruk kifejezetten a túlsúlyos gyermekek témáját képviselte (ahová természetesen a PWS-ről szóló szórólapjaink is kikerültek) és ahol Dr.Török Dóra is fogadta a látogatókat.

Dórával itt találkoztunk és több témát sikerült átbeszélnünk az itthoni PWS ügyéről. Beszéltünk többek között az itthoni PWS diagnózis felállításához szükséges protokoll menetéről továbbá az Egészségügyi Minisztériumba még az idén beadandó kérvényről, mely az itthoni Prader-Willi Szindrómások növekedési hormonterápiájának államilag támogatottá tételéről szól és arról, hogy milyen egyéb szakfórumokon tudnánk a PWS-ről írásokat, tanulmányokat megjelentetni, ezzel is segítve a PWS itthoni ügyét.

Dóra nagyon segítőkészen állt rendelkezésünkre és ötletelt velünk, így egy kellemes, vidám és nagyon hasznos délelőttöt töltöttünk el mi is ezen a rendezvényen.